BRÖD - SCHIACCIATA
Hur bra råvaror vi än har och hur fantastisk helheten än blir så måste vi ändå säga att brödet är vad som gör Bar Schiacciate och det är också det som står som inspiration till namnet.
Brödet heter schiacciata och är ett gammalt bröd med djupa rötter i det toscanska köket, särskilt i områden som Florens och Siena.
Ursprungligen är schiacciata en typ av bondbröd och togs fram som ett sätt att ta till vara på överbliven deg och samtidigt baka ett enkelt och gott middagsbröd. Då var fokus att få till något matigt och enkelt och eftersom det bestod av rester från annat bröd blev det ofta tunt och inte så luftigt.
Vår moderna tolkning av schiacciatan är både tjockare och luftigare än det traditionella men smaken, tanken om att ta vara på allt och kärleken i framtagandet finns kvar.
När vi gör brödet kalljäser vi degen i 72h och använder oss av ett högt vatteninnehåll vilket ger oss ett saftigt inkråm, krispig yta och en naturlig smak från den långa jästiden. Dessutom får vi väldigt låga glutenhalter i brödet när vi kalljäser det så länge som vi gör vilket har stora fördelar även för dig med känslig mage.
Brödet heter schiacciata och är ett gammalt bröd med djupa rötter i det toscanska köket, särskilt i områden som Florens och Siena.
Ursprungligen är schiacciata en typ av bondbröd och togs fram som ett sätt att ta till vara på överbliven deg och samtidigt baka ett enkelt och gott middagsbröd. Då var fokus att få till något matigt och enkelt och eftersom det bestod av rester från annat bröd blev det ofta tunt och inte så luftigt.
Vår moderna tolkning av schiacciatan är både tjockare och luftigare än det traditionella men smaken, tanken om att ta vara på allt och kärleken i framtagandet finns kvar.
När vi gör brödet kalljäser vi degen i 72h och använder oss av ett högt vatteninnehåll vilket ger oss ett saftigt inkråm, krispig yta och en naturlig smak från den långa jästiden. Dessutom får vi väldigt låga glutenhalter i brödet när vi kalljäser det så länge som vi gör vilket har stora fördelar även för dig med känslig mage.
Men som det inte vore nog har vi nu även tagit fram ett glutenfritt bröd som finns att smaka på samtliga av våra restauranger.